Lacurile magnetice pentru unghii un nou trend in manichiura

O noua tendinta in ascensiune in domeniul manichiurii este lacul de unghii magnetic. Acest lac sau oja magnetica ofera un design unic si optiuni noi pentru creativitate, care inainte nu puteau fi realizate. Lacul magnetic contine pulbere sau particule de fier, care expuse unui magnet, le afecteaza, obtinandu-se forme negre in functie de modelul dorit (linii drepte, linii odulate, zig-zag, stele, spirale, samd). Posibilitatile modelelor practic sunt nelimitate. Atunci cand este aplicat pe unghie lacul pare destul de obisnuit, dar magia se intampla atunci cand veti tine magnetul atasat de cap peste unghie 10-20 de secunde. Se poate spune ca este un lac de unghii revolutionar, care se foloseste pentru a crea modele 3D pe unghii in nuantele elegante ale artei metalice. 

 

Pentru a nu exista nici o confuzie sau neclaritate in aplicarea acestor lacuri in continuare vom incerca sa prezentam cat mai clar modul de aplicare a acestora:

 

PASUL1: 

  • Achizitionati un lac de unghii magnetic (Lac magnetic QUIZ Cosmetics - 16 lei). Este un lac mai scump decat un lac de unghii normal deoarece este o formula unica si foarte diferita de lacul de unghii tipic. In prezent exista multe branduri care dezvolta si care au introdus deja in productie propriile lor linii de lacuri magnetice, datorita succesului inregistrat si interresului existent pe piata. Fiind o tehnica relativ la inceputuri, nu exista o paleta foarte diversificata de culori, fiind intr-o permanenta dezvoltare, in schimb tipurile de magneti si modelele care le insotesc sunt foarte diversificate, unele branduri ofera magnetul impreuna cu oja magnetica in timp ce alte companii, le ofera separat la un pret diferit.

PASUL 2: 

  • Aplicati un strat de baza oja / lac transparent sau base coat pe unghii. Desi nu este in totalitate necesar, stratul de baza protejeaza si intareste unghiile, ajutand lacul magnetic sa ramana mai mult timp pe unghii fara sa fie afectat de muncile zilnice.

PASUL3: 

  • Se aplica cat mai atent un strat de lac de unghii magnetic, fara a se utiliza insa magnetul. Acest strat subtire se lasa aproximativ 1 minut sa se usuce. Acest prim strat de lac magnetic permite o oarecare marja de eroare in aplicarea celui de-al doilea strat.

  PASUL 4: 

  • Alege un magnet. (in cazul lacurilor magnetice QUIZ, acest magnet este configurat pentru a efectua doar linii drepte orizontale, verticale, sau pe diagonala (linii drepte in orice directie)). Acest magnet este prezentat sub forma unui inel, care poate fi aplicat usor pe deget, oferind astfel o siguranta mai mare cand se expune lacului de pe unghie, permitandu-va sa pastrati magnetul in echilibru 10-20 de secunde cat este expus lacului. Daca sunteti aventuroase, puteti folosi orice tip de magnet care il aveti in jurul casei, sa vedeti ce modele puteti obtine. Mentionam insa ca modelele controlate sunt obtinute doar prin folosirea magnetilor speciali configurati pe anumite modele, care pot fi cumparati impreuna cu oja sau separat.

PASUL 5: 

  • Aplicati al doilea strat de lac magnetic, care de data asta va fi mai gros decat primul. 

PASUL 6: 

  • Inainte de a se usca, utilizati magnetul din dotare. In functie de magnetul pe care il utilizam, obtinem forme diferite. Ce este insa important, sa pastram cat mai fix magnetul desupra unghiei cu oja, la o distanta de 3-5mm. Aveti grija sa nu atingeti cu magnetul suprafata unghiei cu lac aplicat. Pastram magnetul in jur de 20 secunde nemiscat deasupra unghiilor, pana cand sunt atrase particulele sau pudra de fier din oja, obtinindu-se astfel modelul configurat.

PASUL 7: 

  • Asteptati cateva minute pana lacul de pe unghii este uscat complet, apoi se aplica un strat de top coat sau lac de finisare (oja transparenta) pentru a proteja manichiura, pentru un finish stralucitor si pentru o manichiura mai durabila.

SFATURI: 

  • Daca folositi tipuri de magneti cu modele configurate diferit sau alte obiecte magnetice din jurul casei, puteti obtine directii diferite ale modelelor sau se creeaza tot felul de modele ciudate.
  • Datorita consistentei mai vascoase, lacul magnetic pot fi folosite cu succes si pentru stampile. Nu este foarte recomandat insa acest lucru deoarece este mult mai scump decat  lacul special pentru stampile.
  • Nu incercati sa aplicati un al doilea strat de lac o data ce ati folosit magnetul. Cel mai probabil, unghiile se vor transforma intr-o pata mare de cerneala neagra, fiind nevoite  sa o luati de la inceput.